Breathwork

De ademhaling vormt de basis en de bezieling van alles wat in het leven beweegt. Als je goed, diep en vol ademhaalt, is dat beter voor je lichaam en je welzijn. Alle aspecten van het leven, van je lichamelijke en mentale gezondheid tot je emotionele evenwicht, worden beïnvloed door hoe jij ademt. De ontvankelijkheid van de adem en een bewuste ademhaling stelt je in staat het leven ten volle te leven.

Wat is Breathwork nou eigenlijk?

Breathwork is een krachtige en zeer effectieve techniek voor persoonlijke en spirituele groei en heling, en helpt je overtuigingen, patronen, trauma en emoties los te laten die jou niet meer dienen. Door verbonden ademhaling ga jij op andere lagen van bewustzijn terechtkomen. Het is een fantastische en veilige manier om jezelf te transformeren, los te komen van alles wat je niet meer dient, en dat alleen met je eigen ademhaling! Als je ademhaling verandert, verandert je leven. Dit is de essentie van het bewust verbonden ademen als krachtige, liefdevolle en zelfhelende ademhalingsmethode. 

 Breathwork of ademwerk gaat vooral over bewustwording. Hoe jij ademt zegt namelijk veel over hoe jij in het leven staat. Jouw adempatroon laat exact zien hoe jij je voelt. Hier in het westen gebruiken we maar ongeveer 30% van onze longcapaciteit. We ademen vaak te hoog en te oppervlakkig. Een deel van de energie die wij nodig hebben halen we uit voeding, het andere deel halen we uit onze ademhaling. Als jij niet optimaal ademt en dus niet genoeg zuurstof in je cellen krijgt, kan jouw lichaam niet optimaal functioneren met als gevolg allerlei fysieke, maar ook mentale klachten.  De meeste mensen voelen zich na een sessie helderder, rustiger, meer tevreden en vooral ontspannen.


De positieve effecten van Breathwork:

- Diepe healing van vastzittende emoties en trauma
- Enorme stressverlichting en diepe ontspanning
- Emotioneel evenwicht
- Verlichting van fysieke pijn en psychosomatische klachten
- Diepe innerlijke rust
- Vermindering van depressie en angsten
- Meer zelfliefde en liefde voor anderen
- Maakt gifstoffen vrij uit het lichaam
- Hogere staat van bewustzijn

 


Ook geef ik Shamanic Breatwork Ceremonies.

 Dit is net even anders dan de gewone breathwork sessies. Omdat we een sacred space creëren, muziek gebruiken die de chakra's aanspreken, en connectie maken met onze voorouders, spiritguides en spiritanimals en verbonden gaan ademhalen kom je op diepere lagen van het bewustzijn terecht en dit maakt je in staat om vastzittende emoties, blokkades, overtuigingen, patronen en zelfs trauma los te laten. Door verbonden ademhaling kom je in een bewustzijnsstand terecht die lijkt op een droom of trance toestand. Wanneer je in deze bewustzijnsstand bent, wordt je zelfhelend vermogen sterk geactiveerd. Dit zelfhelend vermogen brengt onverwerkte ervaringen in je bewustzijn voor verwerking en wanneer je die ervaringen doorleeft worden deze alsnog verwerkt en kun je ze loslaten.

 Wat sjamanistisch ademwerk nog intenser maakt is de connectie met de spiritworld, waardoor je niet alleen aan je heling werkt maar ook inzicht kunt krijgen in je vorige levens en zielsmissie.

 In principe kan iedereen deelnemen aan een sessie, zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen in alle veiligheid een (korte) normale ademsessie onder begeleiding doen. 

 

Wél zijn er een aantal contra indicaties.

Contra indicaties:
- Epilepsie
- Hart en vaat ziekten
- Eerste en laatste trimester zwangerschap
- Als je een herseninfarct of hersenbloeding hebt gehad
- Psychoses en ernstige psychische problemen zoals schizofrenie
- Hoge bloeddruk
- Netvliesproblemen of glaucoom

In februari start in een nieuwe opleiding in Bodywork en Trauma release, waardoor ik nóg dieper kan gaan tijdens de ademsessies en we nog dieper kunnen gaan met het helen van trauma. Hierover volgt later meer informatie.