Holistic Healing

Holistisch is een ander woord voor geheel en allesomvattend. Wat betekend dat alles met elkaar in verbinding staat en dat er wordt gekeken naar het geheel van de mens, fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Als Holistisch Therapeut kijk ik altijd naar de oorzaak van klacht, en waarom je bepaalde symptomen en ongemakken hebt. Ik gebruik hiervoor verschillende methodieken en technieken zoals o.a coaching, EFT (emotional freedom technique), innerlijk kindwerk, en breathwork. We maken in ons leven allemaal dingen mee die ons kunnen schaden in welke mate dan ook. En in principe heeft iedereen healing nodig, want voor niemand verloopt het leven vlekkeloos. Iedereen maakt dingen mee in het leven die impact hebben. We denken vaak dat trauma iets is dat alleen voorkomt bij mensen die hele heftige dingen meemaken zoals een ernstig ongeval, of een oorlog, of het sterven van een naaste, maar ook gepest worden als kind is traumatisch, opgroeien met een emotioneel onbeschikbare ouder en als kind niet genoeg gezien worden is trauma. En trauma is niet alleen aanwezig door de dingen die jij zelf mee maakt maar kan zelfs voortkomen uit voorouderlijke lijnen. Wij dragen allemaal trauma mee vanuit onze voorouders. En ook door de negatieve dingen die jij of je ouders meemaken vanaf het moment dat jij verwekt wordt kun jij opslaan  als trauma op in je lichaam. Hierdoor ontwikkel jij bepaalde overtuigingen en patronen wat bepalend is hoe jij in het leven staat ten opzichte van jezelf, je relaties en anderen. Als je daar niets mee doet kun je daar letterlijk ziek van worden, zowel mentaal als fysiek. Ook zul je merken dat je relaties wellicht niet lekker lopen of dat je aanloopt tegen belemmerende overtuigingen waardoor je misschien niet doet wat je zou willen doen met je leven. 

De reguliere zorg lost dit soort dingen graag op met een pilletje hier en daar, oftewel symptoombestrijding, wat je uiteindelijk in veel gevallen alleen maar zieker maakt. Ik ga samen met jou op zoek naar de kern van jouw klachten. Waar is het begonnen? En wat zijn jouw coping mechanismen? Wat kun je zelf doen, en wat heb je nodig?

Er zijn zoveel dingen waar jij als mens geen controle over hebt die enorm bepalend zijn hoe jij in het leven staat. Op het moment dat we hier samen naar gaan kijken en jij je hiervan bewust wordt gaan er al deuren open!

 


Waarvoor je bij mij terecht kan:

- Persoonlijke en spirituele ontwikkeling
- Levensvragen/Zielsmissie
- Depressie
- Burn-out
- Angst en paniek
- ADHD/ADD gerelateerde klachten
- HSP
- Trauma (nadat je EMDR therapie hebt gehad bij een psychotherapeut)
- (life) Coaching
- Reiki

 

 

Reiki is de basis van alle technieken die ik inzet, het is een ''alternatieve'' geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Door middel van handoplegging wordt de energie doorgegeven. Reiki gebruikt de universele levensenergie om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden. In deze energiebanen kunnen blokkades onstaan die ons energiesysteem uit balans kunnen halen. Deze energiebanen zijn met elkaar verbonden via knooppunten, in vaktermen beter bekend als chakra's, Door met Reiki energie te behandelen kun je balans herstellen. Reiki is intelligent en vind zelf de oorzaak van bepaalde klachten. Maar ook als je geen klachten hebt is een Reiki behandeling heerlijk. Het werkt zeer ontspannend, en je krijgt er nieuwe energie van.

 

Voordelen van Reiki:

- Helpt ontspannen en werkt stress verlagend
- Verlichting van pijn
- Helpt het lichaam weer in balans te brengen
- Brengt spirituele ontwikkeling op gang
- Helpt allerlei fysieke klachten te verminderen
- Werkt goed tegen migraine
- Werkt goed bij depressie en burn out klachten
- Helpt emoties los te laten en emotionele blokkades op te heffen
- Is een detox voor je lichaam
- Helpt bij het doorbreken van patronen en overtuigen die je niet meer dienen
- Versterkt het imuunsysteem

 

 En zo zijn er nog tal van voordelen! Reiki kan gegeven worden aan zwangere vrouwen, baby's, kinderen, dieren, planten en zelfs je voedsel kun je er mee reiningen.

 Reiki kan veilig worden toegepast bij bijna alle medische klachten die de cliënt heeft, maar daarnaast moet bij levensbedreigende situaties altijd de raad van een arts ingewonnen worden. Reiki is aanvullende zorg, en geen vervanging van medische zorg, en/of medicatie.